Cat de frumos! Ce scrie o fetita de 8 ani intr-o compunere despre gimnastica: „Ce te invata gimnastica”

Pe Amalia ati cunoscut-o deja dar avem motive sa spunem mult mai multe despre ea. E una dintre fetitele din campania „Tara, tara, vrem campioane”. Se antreneaza la clubul din Timisoara in fiecare zi, alaturi de colegele ei si de antrenoarea Mariana Tomceanu.  Cum a ajuns ea la gimnastica? Gimnastica a ales-o :-). Ea nu a vrut sa mearga la selectia de copii dar cand a ajuns in sala de gimnastica, atat de mult i-a placut ca nu a mai vrut sa plece.

Amalia ne-a povestit ca a terminat pe primul loc la  competitia  la care a participat anul trecut, organizata intre 2 centre de gimnastica, Deva si Timisoara, unde se antreneaza o parte din  fetitele din programul „Tara, tara, vrem campioane”. S-a indragostit de gimnastica de prima data cand a intrat in sala de antrenamente si in fiecare zi face progrese, a inceput sa lucreze elemente si exercitii din ce in ce mai dificile.

amalia 1

Locuieste la camin, alaturi de celelalte colege si ajunge acasa doar o data pe luna. Nu-i plac deloc papusile si se bucura mult atunci cand antrenoarea ei,  dna Mariana Tomceanu o duce la locul de joaca pentru copii din mall. Dar cel mai mult ii place sa scrie compuneri.

„Gimnastica te invata sa fii puternic in viata, sa fii respectuos si curajos. Se intampla sa cazi de pe barna, dar trebuie sa strangi din dinti”, asa scrie Amalia intr-una dintre compuneri. Ce cuvinte frumoase, scrise din sufletul ei de copil, care iubeste gimnastica. Va lasam sa va bucurati de lectura.

amalia 3

 

amalia 4

 

amalia 5

amalia 6

Pe noi ne-am impresionat profund, aceasta mogaldeata de copil si gandurile ei despre gimnastica si viata. O fetita isteata si talentata, care ne da o lectie despre cum sa te ridici si sa mergi mai departe atunci cand se intampla sa cazi si care merita sa fie cunoscuta de o tara intreaga  🙂 !

 

 

Comentarii

comments

Comments are closed.

OMV Petrom si gimnastica

Petrom sustine gimnastica feminina inca din anul 2010. La sfarsitul anului 2013 a decis sa se implice si mai mult in sprijinirea acestui sport, investind intr-un proiect sustenabil initiat de catre Mariana Bitang si Octavian Bellu. Incepand cu 2014 si pana in anul 2018, compania noastra sustine programul de pregatire "Tara, tara vrem campioane", care isi doreste sa creasca o generatie noua de gimnaste si sa ajute la dezvoltarea scolii romanesti de gimnastica feminina. In prezent, 125 de fetite sunt integrate in programul de pregatire in centrele de gimnastica din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Deva, Onesti, Ploiesti, Focsani, Barlad, Arad.

Pe de alta parte, continuam suportul nostru catre actuala generatie de gimnaste si sustinem in calitate de "Partener General" organizarea celui mai important eveniment sportiv al anului 2017 pentru gimnastica romaneasca. Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom, Masculin si Feminin, care se vor desfasura la Cluj in perioada 19-23 aprilie, ne ofera sansa sa ne sustinem sportivii la noi acasa.

E timpul sa ii incurajam si sa le transmitem energia noastra!

#suntemcuvoi