Inspiratie de 10 | Larisa Iordache: Cea mai buna lectie care m-a invatat gimnastica e sa nu renunt niciodata la visele mele

Pe Larisa o stim cel mai bine din 2012. Europeanul de la Bruxelles e una dintre cele mai frumoase amintiri din ultimii ani. Era prima competitie majora pentru Lari. Si s-a lasat cu medalii. Aur la sol, Aur in proba pe echipe si Argint la barna.

„Iubesc gimnastica pentru ca este stilul meu de viata! Iubesc gimnastica pentru ca este un refugiu pentru mine, unde scap de probleme si sunt eu… Unde zambesc cu adevarat!” Ce frumos povesteste Larisa pentru www.suntemcuvoi.ro.

Prima zi in sala de gimnastica a fost un moment special pentru Larisa. Dupa ce a plans ca nu vrea sa intre la antrenament, Larisa s-a urcat pe barna si s-a indragostit instantaneu.

2

„Cel mai frumos moment din cariera mea a fost in 2014, la Mondialele de la Nanning, cand am castigat medalia de Argint la individual compus. I-am vazut zambetul mamei si sclipirea din ochii lui tati. Am vazut cat de mandri sunt si a fost cel mai frumos sentiment trait vreodata”, spune cu emotie Larisa.

Larisa e incantata de proiectul „Tara, tara, vrem campioane” si spera si ea ca in 2024, campioana olimpica sa fie una dintre fetitele care muncesc atat de mult, zi de zi. Ii iubeste enorm pe domnul Bellu si pe doamna Bitang: „Vreau sa le multumesc ca au fost mereu alaturi de noi, de mine”.

In ultima perioada,  Larisa s-a confruntat cu momente dificile, care au tinut-o departe de gimnastica. Inainte de Europenele din 2015, Larisa s-a accidentat si nu a putut sa fie alaturi de fete. Acum, cu doar cateva saptamani inainte de turneul preolimpic, Lari a cazut  de pe barna la antrenament si si-a fracturat un deget la mana. Recuperarea nu e complicata, insa va rata din pacate competitia de recalificare de la Rio.

„Cea mai buna lectie care m-a invatat gimnastica: sa nu renunt niciodata la visele mele”, ne mai spune Lari . „Sunt construita si educata sa pot orice, sa trec peste orice si oricine, indiferent daca mai pot sau nu, nu am dreptul sa spun „nu mai pot”. Unii se nasc norocosi, altii muncitori”, asa incepe mesajul postat de Lari imediat dupa operatie.

Noi suntem alaturi de tine. Stii asta. Ti-am spus-o cu fiecare ocazie si o sa o spunem in continuare.

Comentarii

comments

Comments are closed.

OMV Petrom si gimnastica

Petrom sustine gimnastica feminina inca din anul 2010. La sfarsitul anului 2013 a decis sa se implice si mai mult in sprijinirea acestui sport, investind intr-un proiect sustenabil initiat de catre Mariana Bitang si Octavian Bellu. Incepand cu 2014 si pana in anul 2018, compania noastra sustine programul de pregatire "Tara, tara vrem campioane", care isi doreste sa creasca o generatie noua de gimnaste si sa ajute la dezvoltarea scolii romanesti de gimnastica feminina. In prezent, 125 de fetite sunt integrate in programul de pregatire in centrele de gimnastica din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Deva, Onesti, Ploiesti, Focsani, Barlad, Arad.

Pe de alta parte, continuam suportul nostru catre actuala generatie de gimnaste si sustinem in calitate de "Partener General" organizarea celui mai important eveniment sportiv al anului 2017 pentru gimnastica romaneasca. Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom, Masculin si Feminin, care se vor desfasura la Cluj in perioada 19-23 aprilie, ne ofera sansa sa ne sustinem sportivii la noi acasa.

E timpul sa ii incurajam si sa le transmitem energia noastra!

#suntemcuvoi