Inspiratie de 10 | Monica Rosu: „Antrenamente, concursuri, ratari, reusite, le visez si acum pe toate”

In 2004, la Atena, Monica reusea sa castige medalia de Aur la sarituri si in proba pe echipe, alaturi de Oana Ban, Alexandra Eremia, Catalina Ponor, Nicoleta Sofronie si Silvia Stroescu. Atunci am vazut pentru prima data zambetul ei larg si plin de dragoste.

„Daca nu renunti, nu vei pierde niciodata. Secretul e unul singur: munca, munca si iar MUNCA.”

635848202321419119

Monica Rosu s-a nascut la Bacau si a spus „Prezent’’ pentru prima data intr-o sala de gimnastica la doar 3 anisori si 10 luni dar era prea mica 🙂 asa ca a revenit dupa ce a implinit varsta de 4 ani. In 2003, in primul an de seniorat a castigat medalia de Argint cu echipa, la Campionatele Mondiale de la Anaheim.

„Dupa ce te retragi, cel mai mult iti lipsesc atmosfera concursului, cantonamentele, fetele, antrenorii. Si toate prostiile pe care le faceam :). Le visez si acum pe toate: antrenamente, concursuri, ratari, reusite. Uneori ma intreaba prietenul meu dimineata daca iar am visat ca sunt la concurs sau in cantonament, pentru ca am tot felul de tresariri in somn”, povesteste Monica Rosu pentru www.suntemcuvoi.ro.

Ii iubeste pe Octavian Bellu si pe Mariana Bitang. „Ii pup, le doresc sanatate si le multumesc pentru tot ce au facut pentru mine <3” este mesajul Monicai pentru cei doi antrenori.

635848157219126657

E incantata de programul „Tara, tara, vrem campioane!”, mai ales ca acum si ea preda gimnastica unor copii dintr-o scoala din Bucuresti. „Gimnastica avea nevoie de un astfel de proiect. Si sper ca peste cativa ani, aceste fetite sa ne umple sufletul de bucurie”, mai spune Monica.

La fel ca noi toti, spera ca ceea ce s-a intamplat la Campionatele Mondiale de Gimnastica din 2015 a fost doar un accident si e convinsa ca lucrurile isi vor reveni anul acesta. „Poti avea o zi neagra, unde nu iti iese nimic si rezultatul e pe masura. Dar eu am incredere in fete si sunt sigura ca anul 2016 va fi unul foarte bun”, le incurajeaza campioana.

Cea mai importanta lectie pe care a invatat-o de la gimnastica: „fara ambitie, perseverenta si munca nu poti ajunge acolo unde iti doresti”.

Haideti sa ne mai bucuram o data de aceasta executie minunata a Monicai, din 2004, de la Atena

#suntemcuvoi

Comentarii

comments

Comments are closed.

OMV Petrom si gimnastica

Petrom sustine gimnastica feminina inca din anul 2010. La sfarsitul anului 2013 a decis sa se implice si mai mult in sprijinirea acestui sport, investind intr-un proiect sustenabil initiat de catre Mariana Bitang si Octavian Bellu. Incepand cu 2014 si pana in anul 2018, compania noastra sustine programul de pregatire "Tara, tara vrem campioane", care isi doreste sa creasca o generatie noua de gimnaste si sa ajute la dezvoltarea scolii romanesti de gimnastica feminina. In prezent, 125 de fetite sunt integrate in programul de pregatire in centrele de gimnastica din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Deva, Onesti, Ploiesti, Focsani, Barlad, Arad.

Pe de alta parte, continuam suportul nostru catre actuala generatie de gimnaste si sustinem in calitate de "Partener General" organizarea celui mai important eveniment sportiv al anului 2017 pentru gimnastica romaneasca. Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom, Masculin si Feminin, care se vor desfasura la Cluj in perioada 19-23 aprilie, ne ofera sansa sa ne sustinem sportivii la noi acasa.

E timpul sa ii incurajam si sa le transmitem energia noastra!

#suntemcuvoi