Octavian Bellu: „E nevoie de perseverenta si rabdare sa astepti 10 ani de zile”

Octavian Bellu stie reteta cum sa transforme o fetita intr-o campioana. A facut-o de zeci de ori in ultimii 30 de ani. Gina Gogean, Simona Amanar, Andreea Raducan, Catalina Ponor, Monica Rosu, Larisa Iordache, sunt doar cateva dintre gimnastele care ne-au facut sa ne mandrim atunci cand Romania urca pe podium la cele mai importante competitii de gimnastica din lume.

Mariana Bitang si Octavian Bellu sunt initiatorii si coordonatorii  proiectului „Tara, tara, vrem campioane”. Ei avut parte de o „echipa” de campioane atunci cand au  pornit la drum cu acest proiect unic in Romania,  iar acum, alaturi de antrenorii de la fiecare club implicat in acest program de pregatire,  antreneaza 200 de fetite pentru perioada 2014-2017. Obiectivul  nu este deloc usor de atins, este o provocare,   ca cel putin una dintre ele sa ajunga campioana olimpica in 2024.

„A fost impresionant. Am vazut mii de copii in centrele de gimnastica  in care am facut selectia, si aici as vrea sa-i felicit pe antrenorii zonali care s-au ocupat de perierea zonelor pentru a gasi gimnaste talentate. Erau pur si simplu salile arhipline si parintii i-am vazut dornici de a-si indrepta copiii catre acest sport”, povesteste Octavian Bellu pentru www.suntemcuvoi.ro.

Antrenorul care a adus atatea medalii Romaniei vorbeste si despre urmatoarea faza de pregatire a fetitelor: „Pentru aceste fetite ne propunem sa intram deja in mini-calendarul competitional, sa se intalneasca cele mai bune fetite in competitii specifice varstei lor. Ar trebui sa le obisnuim deja, sa le introducem in atmosfera de concurs si sa invete sa fie competitive, sa invete sa-si domine emotiile, sa invete sa-si controleze executiile in asa fel incat sa fie cat mai corecte”, mai spune Bellu, care are si un sfat pentru iubitorii de gimnastica: „E nevoie de perseverenta si rabdare sa astepti 10 ani de zile”.

#suntemcuvoi

Comentarii

comments

Comments are closed.

OMV Petrom si gimnastica

Petrom sustine gimnastica feminina inca din anul 2010. La sfarsitul anului 2013 a decis sa se implice si mai mult in sprijinirea acestui sport, investind intr-un proiect sustenabil initiat de catre Mariana Bitang si Octavian Bellu. Incepand cu 2014 si pana in anul 2018, compania noastra sustine programul de pregatire "Tara, tara vrem campioane", care isi doreste sa creasca o generatie noua de gimnaste si sa ajute la dezvoltarea scolii romanesti de gimnastica feminina. In prezent, 125 de fetite sunt integrate in programul de pregatire in centrele de gimnastica din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Deva, Onesti, Ploiesti, Focsani, Barlad, Arad.

Pe de alta parte, continuam suportul nostru catre actuala generatie de gimnaste si sustinem in calitate de "Partener General" organizarea celui mai important eveniment sportiv al anului 2017 pentru gimnastica romaneasca. Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom, Masculin si Feminin, care se vor desfasura la Cluj in perioada 19-23 aprilie, ne ofera sansa sa ne sustinem sportivii la noi acasa.

E timpul sa ii incurajam si sa le transmitem energia noastra!

#suntemcuvoi