Scrisoare emotionanta pentru fetele noastre primita de la o fana

Dragile mele,

Tocmai v-ati intors din Belgia si urmeaza sa plecati la competitia de recalificare la JO de la Rio.

Sunt Andreea si am 24 de ani si iubesc gimnastica. Unii zic ca-i ciudat, ca n-am practicat sportul asta niciodata si n-am fost in nicio sala de antrenamente si nici n-am apucat sa merg la vreo competitie. Dar il iubesc.

Il iubesc pentru ca e cel mai emotionant sport. Aveam 8 ani cand am vazut podiumul de la Sydney. Mama plangea in sufragerie, iar eu eram mai mandra decat la primul „10”.  Nu aveam net ca sa stiu cand sunt competitiile si inca eram prea mica sa imi cumpar ziare. Dar mama mereu stia sa deschida televizorul pe TVR fix cand incepeau concursurile. Raducan, Amanar, Ponor, Rosu, pe toate mi le aduc aminte. Si pe Khorkina, pe care mama pur si simplu o ura! Si pe Bellu si Bitang, normal. Cum le imbratisau de fiecare data pe fete si tipau de pe margine.

De fapt, cred ca asta imi place cel mai mult. Ma uit la o gramada de sporturi, dar la niciunul nu simti ca esti acolo. Cand vad cum stati pe barna, cum va opriti la 2 mm de linia aia de la sol, traiesc aceleasi emotii cu voi. Simt ca sunt acolo, dar nu in tribuna, ci chiar langa voi. Ma simt colega voastra si vreau sa strig  cat pot de tare “Staaaaaai!”. Chiar strig, doar ca la mine in sufragerie. Si ca mine, sunt convinsa ca mai sunt o gramada de oameni.

Ghinion. Asta e primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la ce s-a intamplat cu lotul in ultima perioada. Nici nu mai stiu cate operatii si accidentari ati patit. Didi are vreo 4, Cata s-a  accidentat  chiar inainte de Mondiale, Anamaria era chiar in Scotia in timpul antrenamentelor cand i-a cedat  glezna, iar de curand Larisa si-a fracturat un deget la mana, fix in cel mai rau moment. Citesc mereu pe facebook, pe suntemcuvoi.ro ce se mai intampla. V-am dat follow si pe instagram ca imi sunteti cele mai dragi. Sunt super curioasa si vreau sa iasa bine. Nu mai e mult pana la testul de la Rio si stiu ca e un moment foarte greu pentru voi.

Eu o sa va iubesc la fel de mult, indiferent de ce se intampla acolo. Sper pana in ultima clipa la o calificare pentru JO de la Rio si va tin pumnii si va spun: e sansa voastra!

Cu multa dragoste,

Andreea

Comentarii

comments

Comments are closed.

OMV Petrom si gimnastica

Petrom sustine gimnastica feminina inca din anul 2010. La sfarsitul anului 2013 a decis sa se implice si mai mult in sprijinirea acestui sport, investind intr-un proiect sustenabil initiat de catre Mariana Bitang si Octavian Bellu. Incepand cu 2014 si pana in anul 2018, compania noastra sustine programul de pregatire "Tara, tara vrem campioane", care isi doreste sa creasca o generatie noua de gimnaste si sa ajute la dezvoltarea scolii romanesti de gimnastica feminina. In prezent, 125 de fetite sunt integrate in programul de pregatire in centrele de gimnastica din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Deva, Onesti, Ploiesti, Focsani, Barlad, Arad.

Pe de alta parte, continuam suportul nostru catre actuala generatie de gimnaste si sustinem in calitate de "Partener General" organizarea celui mai important eveniment sportiv al anului 2017 pentru gimnastica romaneasca. Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom, Masculin si Feminin, care se vor desfasura la Cluj in perioada 19-23 aprilie, ne ofera sansa sa ne sustinem sportivii la noi acasa.

E timpul sa ii incurajam si sa le transmitem energia noastra!

#suntemcuvoi